2021. január 28., csütörtök

Esterházy-verseny

2020. február 10.

Esterházy-verseny

KÖZÉPISKOLÁSOKNAK / nevezés: 02. 29-ig

Irodalmi és kultúrtörténeti verseny középiskolásoknak 
Számozatlan mondatok az Esterházy család életéből
 
Nevezési föltételek
A versenyre 3 fős középiskolai csapatok jelentkezését várjuk.
Egy iskolából több csapat is jelentkezhet. A csapatban bármely évfolyamon tanuló diákok versenyezhetnek.
A nevezéshez a kitöltött nevezési lapot kell eljuttatni az SZTE BTK közkapcsolati címére (btkpr@arts.u-szeged.hu) „EP70-verseny“ megjelöléssel, pdf-formátumban. Amennyiben a Nyilatkozatot is kitöltik, elég az aláírt, szkennelt változatot elküldeni. A nevezési lap itt tölthető le: nevezési lap (docx) nevezési lap (pdf)
A nevezési lapok elküldésének határideje 2020. február 29. A versenyben a csapatok maguk által választott csapatnévvel indulnak. A döntőbe az 1–2. fordulóban legjobban szerepelt 3 csapat kerül.
 
 

                       Versenyfeladatok

 

       határidő

1. forduló

 

A csapatok készítsenek rövid (legfeljebb 1 perces) videót Esterházy Péter születésnapjára. A videóból derüljön ki miért tartják fontosnak Esterházy Péter munkásságát, miért ajánlják olvasásra Esterházy Péter műveit. A videókban értékeljük a kreativitást, önállóságot, egyéni látásmódot, ötletességet, egyediséget. A beküldött munkákat az SZTE BTK Youtube-csatornájára fogjuk föltölteni, megosztjuk a BTK Instagram- és FB-oldalán.

A pályamunkát a btkpr@arts.u-szeged.hu címre kell elküldeni.

 

   2020. február 29.

2. forduló

A második fordulóban valamilyen prezentációs formában (ppt, prezi, keynote, whiteboard animation, egyéb animáció) készített előadást várunk az Esterházy családról: a család történelmi és kulturális jelentőségéről a magyar történelemben és kultúrtörténetben. A feladat részeként részletesebben kell bemutatni a család egy tagját – ez ebben az esetben ne Esterházy Péter legyen. Javaslataink (de a csapatok a fölsoroltakon kívül is választhatnak): Esterházy Miklós nádor, Esterházy Pál nádor, Esterházy „Fényes“ Miklós József tábornok, Esterházy Pál Antal miniszter, Eszterházy Károly egri püspök, vagy Esterházy Móric miniszterelnök. Ehhez a feladathoz segédanyagot is mellékelünk – itt találjátok.

A pályamunkát ismét az btkpr@arts.u-szeged.hu címre kell elküldeni.

 

   2020. március 25.

3. forduló

A szóbeli forduló két részből áll.

Az Esterházy családhoz és Esterházy Péter életéhez és munkásságához kapcsolódó villámkérdéseket teszünk föl.

Minden csapattól várunk egy 3–5 perces prezentációt, amelyben a Pápai vizeken ne kalózkodj című Esterházy-kötetet mutatják be a csapat tagjai (mindhármuknak szerepelniük kell) szabadon választott szempont alapján.

     2020. április 21.

 

English