2024. július 21., vasárnap

JELENLEG FUTÓ PROGRAMSOROZATOK

Szépíró-klub

A Szépírók Társasága klubsorozatot indít az Örkény Könyvesbolttal és a Kossuth Könyvkiadóval közös szervezésben, hogy rendszeres találkozási lehetőséget adjon tagjai számára. A programok nyilvánosak, várjuk az érdeklődő közönséget is. A Társaság szeretne hozzájárulni a szakmai, illetve az író-olvasó párbeszédek kibontakozásához. Az egyes klubeseményeknek minden hónap első keddjén saját tematikájuk lesz.

Lehetőséget szeretnénk adni a vidéki és határon túli magyar folyóiratok és alkotóközösségek bemutatkozására – nem kizárva nemzetközi szereplők fellépését sem. A Szépíró-klub várja a kortárs magyar irodalmat megjelentető kiadók, azt gondozó intézmények, az irodalmi-művészeti társszervezetek képviselőit is egy-egy beszélgetésre.

Ha tehát tájékozódni akar a kortárs magyar irodalom ügyeiről, ki ne hagyja a Szépíró-klub rendezvényeit!

A sorozat támogatója az Örkény István Könyvesbolt és a Kossuth Kiadói Csoport

A könyv utóélete

A program célja a frissen megjelent könyvek megismertetése, népszerűsítése a határokon innen és túl. Olyan intézmények jelentkezését várjuk, akik a Szépírók Társasága tagjait szeretnék ilyen rendezvényre meghívni. Jelentkezni, érdeklődni a Szépírók Társasága email-címén és telefonszámain lehet legkésőbb a tervezett rendezvény előtt egy hónappal. Egyeztetés után, kérjük, töltsék ki és küldjék el az együttműködési nyilatkozatot.

A sorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.          

Rendhagyó irodalomórák a köz- és felsőoktatásban

A több éve futó program célja a fiatalok megismertetése a kortárs magyar irodalommal, kíváncsiságuk és adott esetben írói ambícióik felébresztése. A programsorozatban oktatási intézmények hívhatnak meg írókat, irodalmárokat beszélgetni, felolvasni. A meghívottat a tanárok, diákok választják ki (de szívesen adunk ötleteket), és a Szépírók Társasága vállalja, hogy az íróknak honoráriumot (és útiköltséget) fizet, illetve hogy közvetít az iskola és az író között, ha szükséges. Az író-olvasó találkozó formájával kapcsolatban nincsen megkötés (tanrendi óra éppúgy szóba jöhet, mint délutáni foglalkozás vagy például egy irodalmi pályázat értékelése).

A sorozat egyelőre pályázati elbírálásra vár.

Egyéb sorozatok

JAZZKÖLTÉSZET (Három Holló -Gyukics Gábor),
JÖJJÖN KI ÓBUDÁRA (Krúdy Könyvtár – Bárdos Deák Ágnes)
KORTÁRS/ÍRÓTÁRS (Kertész utcai könyvtár  – Halász Margit),
MOLNÁR FERENC IRODALMI SZALONJA (Eger – Molnár Ferenc),
SZÉPÍRÓK A STUDYBAN (Székesfehérvár – Csada Ferenc, Czinki Ferenc)
SZERDATÁRSASÁG (Salgótarján – Kőrössi P. József)
UNDORGROUND MŰVÉSZET A MERSZ KLUBBAN (VIII. Csobánc utca – Lantos László, Falcsik Mari)
VÁRADI TÖRZSASZTAL (Nagyvárad – Körössi P. József, Szűcs László)

English