2018. március 20., kedd
Turbuly Lilla

Turbuly Lilla

1965

Nován született és egy kis zalai faluban, Náprádfán nevelkedett. Az ELTE jogi karán és magyar szakán szerzett diplomát. Sokáig bíróként dolgozott. 2008-tól szabadfoglalkozású író, mellette különböző színházi lapoknak színikritikákat és interjúkat ír.

Első regénye, az Eltévedt hold  2006-ban I. díjat nyert a Nők Lapja és a Révai Kiadó pályázatán. Talált szív című mesekönyvére 2013-ban Aranyvackor Díjat kapott. A könyvből készült mesejátékot 2014-ben mutatta be a Ciróka Bábszínház (r.: Kolozsi Angéla). 

Nekünk nyolc?! című ifjúsági színdarabját 2016-ban mutatja be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház. Jelenleg Budapesten és Zalaegerszegen él.

turbulyl@gmail.com

Honlap

Wikipédia

Művei

Üveghold (regény, 2007)

Szélrosta (versek, 2008)

Titkosírás (gyerekversek, 2008)

Kosársuli (ifjúsági regény, 2011, 2014)

Viszlát, kosársuli! (ifjúsági regény, 2014)

Locsolókannából elefánt (mesekönyv, 2015) 


English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...