2018. március 24., szombat
Hollósvölgyi Iván

Hollósvölgyi Iván

1969

Költő

Teológia és média szakos tanulmányokat követően filozófia szakon 1998-ban, összehasonlító irodalomtudomány szakon 2002-ben végzett a Szegedi Egyetemen.
Általános iskolai tanulmányait Balatonfőkajáron végezte. Középiskolás éveit Balatonfüreden, Tapolcán, Zircen, Veszprémben és Budapesten töltötte. Budapesten érettségizett. 1992-től a veszprémi Római Katolikus Hittudományi Főiskola teológia szakos hallgatója. 1993-tól a szegedi Római Katolikus Hittudományi Főiskola hallgatója. Ebben az évben nyert felvételt a Szegedi Egyetem filozófia szakára. 1994-től a Szegedi Egyetem média szakos, 1995-től összehasonlító irodalomtudomány szakos hallgatója.
Költeményei többek között az Alföldben, az Árgusban, a Bárkában, a Beszélőben, az Élet és Irodalomban, a Helikonban, a Holmiban, az Irodalmi Jelenben, a Jelenkorban, a 2000-ben, a Mozgó Világban, a Nappali Házban, a Népszabadságban, a Parnasszusban, a Partiumban, a Sárkányfűben, a Spanyolnáthában, a Symposionban, a Székelyföldben, a Tiszatájban, a Vár ucca 17-ben jelentek, jelennek meg.

1989-től újságíróként, szerkesztőként is dolgozik

Művei

Önálló kötetek

A Barbie-nők elrablása (Palatinus Könyvkiadó, Budapest, 2000)

Gyarmati típusú találkozások (Parnasszus Könyvek, Budapest, 2007)

Antológiák

Budapester Szenen (DuMont Buchverlag, Köln, 1999)

Első termés (Veszprém, 1988)

Köztéri mulatság (Palatinus Könyvkiadó, Budapest, 1998)

Szép versek 2008 (Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2008)

Veszprémi Irka (Veszprém, 1989)

 

Díjai

Helikon Kulturális Seregszemle első-, valamint különdíja, 1988

Diákírók és Diákköltők Országos Találkozóján ezüst oklevél, 1988

Köztársasági Ösztöndíj a Szegedi Egyetem, összehasonlító irodalomtudomány szak, 1998

 


Elérhetőségek

E-mail: ivan.hollosvolgyi@gmail.com

http://hollosvolgyiivan.blogspot.hu/

English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...