2018. március 22., csütörtök
Havasréti József

Havasréti József

1964

Esszéista, kritikus

A PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék  egyetemi docense

Művei

Havasréti József – K. Horváth Zsolt (szerk.): Avantgárd: underground: alternatív. Popzene, művészet és szubkulturális nyilvánosság Magyarországon. Budapest – Pécs, 2003, Artpool – Kijárat – PTE Kommunikációs Tanszék.

Havasréti József: Tudományos írásmű. Budapest – Pécs, 2006, HEFOP Bölcsész Konzorcium.
Havasréti József: Alternatív regiszterek. A kulturális ellenállás formái a magyar neovantgárdban. Budapest, 2006, Typotex.
Havasréti József – Szijártó Zsolt (szerk.): Reflexió(k) vagy „mélyfúrások”. A kultúrakutatás változatai a „kulturális fordulat” után, 2008, Gondolat Kiadó – PTE Kommunikációs Tanszék.

 

Díjai

Artisjus Irodalmi Díj (a Szerb Antal monográfiáért, Grecsó Krisztián laudációja ), 2014

Déry Tibor-díj, 2014

 


Elérhetőségek

E-mail: havasreti.jozsef@gmail.com

English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...