2018. március 24., szombat
Fábri Péter

Fábri Péter

1953

Verskötetekkel kezdte pályáját (Fosztóképzőkkel, Magvető, 1972.). Megjelentek regényei, elbeszélései, meséi és drámafordításai.

Színdarabjait, musicaljeit és gyerekdarabjait 1981 óta játsszák (Pl: A három testőr, zene: Döme Zsolt, Szolnok, 1981, Kolumbusz, zene: Gallai Péter, Budapesti Operett Színház, 1992, Alice Csodaországban, zene: Gallai Péter, Merlin Színház, 1997, Parszifál titka, Kolibri Színház, 2007.).

Musicalfordításait játszotta többek között az Operett, a Madách és a Centrál Színház.

Több magyar színész (Szakácsi Sándor, Kováts Kriszta, Kern András, Bajor Imre) popzenei albumának dalait írta, Gallai Péter, Vedres Csaba, Wolf Péter és mások zenéjére.

Ő írta az Anconai szerelmesek c. musical dalszövegeit (libretto: Vajda Katalin, zene: olasz világslágerek)  – a darabot az ősbemutató (Radnóti Színház, 1997) óta kb. harminc magyar színház mutatta be.

1990-ben MRTon díjat kapott, mint Az év dalszövegírója.

Wikipédia


English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...