2018. március 24., szombat
Csepregi János

Csepregi János

1980

Diplomáit a pedagógia (PTE IPF), a teológia (SSTF) és a mentálhigiéné (SOTE ETK) területén szerezte. 12 évig dolgozott főállásban a család- és gyermekvédelem területén, 2008-tól kifejezetten családon belüli erőszak áldozataival. Jelenleg a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület munkatársa.
Sok éve szervez, koordinál kulturális és művészeti programokat, olyan rendhagyó eseményeket, melyek leginkább a művészeti és tudományos határterületekkel, társadalmi problémákkal foglalkoznak. 6 évig volt a FISZ sorozatszerkesztője.

kezdetben@gmail.com

 

Művei

2005. Mindennapi legendák (novellák, FISZ)
2008. Ímé, a test… (líra, FISZ-Napkút)
2013. Az amerikai fiú (regény, Ulpius-ház)
2014-ben készült el az a stúdióalbum, amin a Tai Chi Teacher zenekarral közös könnyűzenei-irodalmi műsor került rögzítésre.
 

Díjai

Móricz Zsigmond
Irodalmi Ösztöndíj, 2008
Junior Príma díj, 2008
Az NKA alkotói ösztöndíja, 2010, 2014
 

English

Hírek

A Szépíróknak is fel lehet ajánlani az 1%-ot

Ha szeretné, hogy a kortárs irodalomról ne azt gondolják az emberek, hogy elefántcsonttoronyban írják megközelíthetelen különcök, hanem lássák, hogy ezer szállal kötődik az élethez, a társadalomhoz, közös örömeinkhez-gondjankhoz; ha szeretné, hogy a színvonalas kortárs irodalom eljusson az olvasókhoz a nagy- és a kisvárosokban, a határokon belül és túl; ha szeretné, hogy az iskolákban mai írókkal találkozhassanak a diákok; ha szeretne bekapcsolódni az irodalomról, a művészetről és a közéletről szóló izgalmas beszélgetésekbe offline és online...