2019. szeptember 18., szerda

VONZÁSOK ÉS TASZÍTÁSOK – ALKOTÓI PÁLYÁZAT

Kiíró: Szitakötő gyerekfolyóirat
Beküldési határidő: 2019. június 7., péntek - 00:00

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet VONZÁSOK ÉS TASZÍTÁSOK címmel.
Ki mondhatná meg, miért szeretjük ezt, és miért utáljuk amazt? Miért rokonszenves az egyik ember és a másik miért nem? És hogyan viselkedjünk, ha a vonzás szinte ellenállhatatlan, vagy a taszítás nehezen legyűrhető? Vajon hasonlít ez ahhoz, ahogy a mágnes vonzza a vasat, vagy ahogy elválik egymástól a víz- és az olajcsepp?
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 4500 leütés szóközzel együtt
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük.
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.
A műveket postai vagy elektronikus úton várjuk a szerkesztőség címére:
SZITAKÖTŐ | 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6.
palyazat[kukac]ligetmuhely.com
Kérjük, a pályázatban adják meg e-mail címüket. Elektronikus küldés esetén a szövegeket Word file formátumban csatolják a kísérőlevélhez.
A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
Beküldési határidő | 2019. június 7.
 
További információ 
Horgas Judit
info@ligetmuhely.com
 
Liget Műhely Alapítvány
ligetmuhely.com
English