2024. július 25., csütörtök

Varázslatos Mesketék II.

Kiíró: https://meskete.hu
Beküldési határidő: 2024. július 30., kedd - 00:00

Meseíró pályázat 2024
Szeretnél Te is bekerülni, a tavaly megjelent, nagysikerű; Varázslatos Mesketék mesekönyv második kötetébe? Most itt a lehetőség, hogy a Te meséd vagy versed is bekerüljön, egy minőségi mesekönyvbe!
A Meskete.hu közösségi meseportál pályázatot hirdet nyomtatott mesekönyvben való megjelenésre, amelynek tervezett megjelenése 2024 novembere.
A pályázaton mindenki részt vehet, aki saját művet publikál a meskete.hu állatos mesék kategóriájába és hozzájárul a kiadási feltételekhez.
A pályázatra való jelentkezés egy-egy művel díjmentes!
Egy szerző azonban megtöbbszörözheti a bekerülési esélyeit, amennyiben előfizet Prémium tagságunkra, amely lehetővé teszi számára, hogy akár három művel is indulhasson a pályázaton.
Idén terjedelmi korlátokat is bevezetünk, így mese esetén minimum 2.000, maximum 6.500 karaktert várunk, versek esetén minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter a limitáció.
 
Pályázati összefoglaló
• Fogadott művek: mesék és gyerekeknek szóló versek
• Feltétel: írói profil és a mese feltöltése a meskete.hu portálra
• Téma: Állatos mesék (ebbe a kategóriába töltsd fel!)
• Terjedelem mese esetén: minimum 2.000, maximum 6.500 karakter
• Terjedelem vers esetén: minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter
• Célcsoport korosztálya: óvodás és kisiskolás gyermekek
• Pályázati időszak: 2024.04.26. - 2024.06.30.
• Nyeremény: megjelenési lehetőség a Varázslatos Mesketék II: CsodaPatak című mesekönyvben
• Kiadott mesekönyv paraméterei: A4 méretű, színes, 100+ oldalas, kemény borítós, cérnafűzött kivitel, vastag lapokkal, csodaszép illusztrációkkal, gyerekrajzokkal…
 
Zsűritagok
Földes Eszter - színésznő
Pálfi Krisztina - énekes, dalszövegíró (Apacuka zenekar)
Suhai Niki - FullAnyuuuu
Czirják Erika - meseíró, meseterapeuta
Hétvári Andrea - költő, meseíró
 
A szakmai zsűri így különböző látásmódok alapján lesz képes megtalálni a legjobb meséket.
 
A pályázati időszak: 2024.04.26. - 2024.06.30, amelyet egy belső ellenőrzési kör után a szakmai zsűri kiértékelése követ. A benyújtott pályázatokra azonban nem csak a felkért zsűritagok, hanem a Meskete.hu közössége is szavazhat. A köynvbe tehát közönségszavazás útján is lehetőség van bekerülni.
A közönségszavazás és a zsűrizés 2024.07.01-től, 2024.07.31-ig tart.
A közönségszavazatok egy külön gomb segítségével adhatóak majd le, ami egységesen júliustól fog megjelenni a pályázatban résztvevő meséknél. A pályázaton megjelenő meséknek saját gyűjtő oldalt is lérhetővé teszünk, ahol az összes nevező mese és vers megtalálható lesz.
A nyertesek kihirdetése után történik a szerződéskötés a szerzőkkel és ezzel egyidőben újra meghirdetésre kerül majd az illusztrátori és gyerekrajz pályázatunk, a terveink szerint 2024.07.22. és 2024.08.22 között.
Miután az illusztrátori és gyermekrajz pályázat nyerteseivel is szerződtünk és miután a meseírói pályázat anyagai átestek a korrektúrázáson és szerkesztésen, következik a végső anyag tördelése.
Akárcsak az előző kötet esetében, úgy a Varázslatos Mesketék II: Csodapatak is A4-es méretű, több, mint 100 oldalas, cérnakötésű, kemény borítású, minőségi mesekönyv lesz, amely ezúttal már a Meskete Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.
Pályaműveket sajnos nem áll módunkban más digitális formában (pl emailen keresztül) vagy nyomtatott formában átvenni. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a kiírást módosítsák és a határidőt meghosszabbítsák.
 
A pályázat teljes leírása és feltételei a következő linken keresztül érhetőek el:
https://meskete.hu/palyazat/meseiro-palyazat-2024/3
 
English