2023. december 4., hétfő

Változás

Kiíró: Szitakötő gyerekfolyóirat
Beküldési határidő: 2021. december 13., hétfő - 00:00

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet VÁLTOZÁS címmel.
 
Változnak az évszakok, a klíma, az idő múlásával a gyerekből felnőtt, majd öregember lesz. Olykor változik a véleményünk és az ízlésünk, cserélődnek a barátaink, közeledünk valakihez, máskor meg éppen távolodunk – de van-e, ami soha nem változik? Keressük vagy kerüljük, esetleg csak elviseljük a változást? A testi és lelki átalakulástól a mitológiai átváltozásokon át a történelmi horderejű fordulatokig sokféle szemszögből megközelíthető a téma.
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt
 
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.
A műveket elektronikus úton lehet beküldeni: https://palyazat.ligetmuhely.com
Kérjük, emailben ne küldjenek pályázatot.
A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
Beküldési határidő | 2021. december 13.
További információ | Horgas Judit palyazat [kukac] ligetmuhely.com
 
Horgas Judit / info@ligetmuhely.com
 
Liget Műhely Alapítvány / ligetmuhely.com
English