2024. március 19., kedd

Tükör

Kiíró: Szitakötő gyerekfolyóirat
Beküldési határidő: 2021. május 31., hétfő - 00:00

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet TÜKÖR címmel.

 

Homályosan látunk vagy színről színre, ha a tükörbe pillantunk? Mi a szerepe a tükröződésnek a természeti környezetben vagy az emberi testben? Az optikai csalódástól a mitológiai történeteken át a pszichológiában ismert érzelmi tükrözésig számtalan téma eszünkbe juthat. De vajon mi van a tükrön túl? Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

 

Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

 

Terjedelmi határok

VERS | 16 soros

MESE | 2800 leütés szóközzel együtt

CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt

 

Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.

Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.A műveket elektronikus úton várjuk a szerkesztőség címére:

palyazat[kukac]ligetmuhely.com

Kérjük, a pályázatban adják meg e-mail címüket. Elektronikus küldés esetén a szövegeket Word file formátumban csatolják a kísérőlevélhez, más tipográfiai elvárás nincs.

A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.

A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.

A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

 

Beküldési határidő | 2021. május 31.

 

További információ | Horgas Judit palyazat[kukac]ligetmuhely.com

English