2024. július 21., vasárnap

Nyílt Fórum

Kiíró: Színházi Dramaturgok Céhe
Beküldési határidő: 2021. november 22., hétfő - 00:00

Felhívás a 2021/2022 drámapályázatra

Újra várjuk a jelentkezőket a Nyílt Fórum írói vándortáborába. Pályázni teljesen vagy nagy részben kidolgozott drámaszövegekkel lehet. A Színházi Dramaturgok Céhe egyik legfőbb tevékenysége a kortárs dráma fejlődésének elősegítése, támogatása, a legkiemelkedőbb rendezvénye pedig a Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fóruma, amelyet az alapítók 1985-ben indítottak útjára.
2016-tól új formát öltött a Nyílt Fórum: több állomásos szövegfejlesztő és mentoráló írói vándortáborrá alakult, ahol a beküldött darabok közül kiválasztott drámák szerzőivel folytatunk időről-időre intenzív konzultációt; a továbbfejlesztett műveket felolvasószínházban mutatjuk be és kötetben jelentetjük meg. 
Felhívunk minden drámaírással foglalkozó szerzőt, írót, költőt, hogy
 
2021. november 22-ig küldje el drámai szövegét a nyiltforum2021@gmail.com címre.
 
Olyan műveket várunk, amelyek egészben vagy legalább nagy vonalaiban (fele részében) már kidolgozottak, és a még nem kidolgozott részek is végiggondoltak, leírtak, legalább vázlatos formában. A Fórumon csak még be nem mutatott és nyomtatásban (pl. folyóiratban, kötetben) még meg nem jelent drámákkal foglalkozunk. Természetesen a szerzői nyitottság is az együttműködés elengedhetetlen feltétele.
 
December folyamán csak dramaturgok részvételével választjuk ki a beérkezettek közül azokat a szövegeket, amelyekkel ebben az évadban dolgozni fogunk.A döntés határideje:
2021. december 20.
English