2024. július 25., csütörtök

KÖTÉS ÉS OLDÁS

Kiíró: SZITAKÖTŐ gyerekfolyóira
Beküldési határidő: 2024. április 16., kedd - 20:58

Beküldési határidő | 2024. június 3.

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet KÖTÉS ÉS OLDÁS címmel.
Mi az, ami összeköt? Mi a különbség eloldás és feloldás között? Legyen szó a kémia titkairól vagy társadalmi folyamatokról, megfigyelhetünk szabályszerűségeket, de persze mindig az egyedi példák a legizgalmasabbak. Kihez, mihez kötődünk és miért? Gyors szakítással vagy aprólékos boncolgatással keressük a szabadulást? A történelmi jelentőségű kapcsolatoktól a kötőszavakon át a tengerészeti csomókig terjedő téma vizsgálatakor a kényszerítő körülményeket és a szabadság lehetőségét is feltérképezzük.
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
 
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt
 
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.
A műveket elektronikus úton lehet feltölteni: https://palyazat.ligetmuhely.com/
 Kérjük, emailben ne küldjenekpályázatot!
A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
Beküldési határidő | 2024. június 3.
További információ | Horgas Judit: palyazat@ligetmuhely.com
English