2024. április 19., péntek

Felhők

Kiíró: PestText / litera
Beküldési határidő: 2023. június 1., csütörtök - 00:00

elhők" hívószóval irodalmi pályázatot hirdet a PesText
Idén Visky András, Lövétei Lázár László és Vados Anna dönt a szakmai díjról.
 
A szervezők kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várják maximum 6000 leütés terjedelemben „Felhők” témakörében. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Visky András, Lövétei Lázár László és Vados Anna dönt a szakmai díjról.
 
A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angolra, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat 2023.07.23. és 2023.08.20. éjfél között.
 
A világirodalmi fókuszú PesText fesztivált ősszel ötödik alkalommal rendezik majd meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében. Az esemény tervezett időpontja: 2023. szeptember 27-30. Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre várják FELHŐK tárgymegjelöléssel. Bármely magyar nyelvű alkotó szerző pályázhat, alkotónként egy-egy művel. A beküldési határidő: 2023.06.01., a szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 300 000 HUF,  a közönségdíj összege: 300 000 HUF.
 
A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként kell elküldeni (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható. Kizárólag jeligés pályázatot lehet beküldeni, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben kérik a szerző nevének szerepeltetését, a csatolt word vagy pdf dokumentumban viszont csak a jeligét kell feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán. A kikötés szerint a jeligének minimum nyolc karakterből kell állnia, és lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.
 
A pályázat támogatói a Magyar Kultúráért Alapítvány, a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum, és a Nemzeti Kulturális Alap.
English