2024. május 25., szombat

Egy - több

Kiíró: Liget-műhely
Beküldési határidő: 2022. május 10., kedd - 00:00

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet EGY – TÖBB címmel.
Egy mindenkiért vagy mindenki egyért? Érhet-e többet az egy, mint a több? Jobb-e, ha többen vagyunk és nem egyedül? A biológiától a matematikán át a történelemig számos irányból megközelíthetjük a kérdést, lehet egy érvünk meg több is, mert bár egy bolond százat csinál, száz szónak is egy a vége.
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.
A műveket elektronikus úton lehet feltölteni: https://palyazat.ligetmuhely.com/
Kérjük, emailben ne küldjenek pályázatot.
A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
Beküldési határidő | 2022. május 30.
További információ:  Horgas Judit, info@ligetmuhely.com
Liget Műhely Alapítvány
ligetmuhely.com
English