2020. július 4., szombat

ContextUsban verspályázat fiataloknak

Kiíró: Contextus.hu
Beküldési határidő: 2019. július 5., péntek - 00:00

A már hagyománynak számító ContextUsban verspályázatot harmadik alkalommal is meghirdeti lapunk.

A ContextUs indulása, 2016 óta nagy figyelmet fordít a pályájuk elején járó alkotók munkásságára – legyen az akár képzőművész, színész, rendező, zenész vagy irodalmár.

Így tehát nem véletlen, hogy a már hagyománnyá vált ContextUsban verspályázatot idén is meghirdetjük.

 

A pályázók köre: A pályázatra olyan alkotók jelentkezését várjuk, akik még nem rendelkeznek kötettel.

A pályázat feltételei: Formai, stílusbeli és tartalmi, korbeli megkötés nincs. Azonban a pályázó csak egy, publikálatlan verssel jelentkezhet. Korábbi évek pályázói is jelentkezhetnek.

Terjedelem: Nincs megkötve.

Nevezési díj: Nincs.

 

Díj: A szakmai zsűri által kiválasztott három legjobbnak gondolt pályázó értékes könyvcsomagban és koncertjegyekben részesül. Emellett az első helyezett egy esztétikus, gravírozott emléktárggyal lesz gazdagabb. A díjazottak műveit a ContextUs felületén publikáljuk. A tavalyi év díjazottjainak versét itt, itt és itt olvashatjátok.

 

Zsűri: Gács Anna, kritikus, szerkesztő, egyetemi oktató, Tinkó Máté, költő, a Fiatal Írók Szövetsége FISZ-Könyvek sorozatszerkesztője, Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere, szövegíró, költő, Eszenyi Fanni, költő, a tavalyi év fődíjasa, Vas Máté, költő, a ContextUs újságírója, B. Zetas Péter, újságíró, a ContextUs alapító-főszerkesztője

 

Határidő: 2019. július 5., péntek, éjfél

Eredményhirdetés: 2019. július 13-a, szombat

 

A verseket név és telefonszám feltüntetésével erre a címre várjuk: palyazat@contextus.hu. Kérjük, a tárgyban írjátok be, hogy CONTEXTUSBAN!

English