2020. május 27., szerda

Álljon meg egy novellára!

Kiíró: JCDecaux Hungary Zrt.
Beküldési határidő: 2019. május 1., szerda - 00:00

Beküldési május 1-ig a novellapalyazat@jcdecaux.com címre
 
 
Novella pályázati felhívás
A pályázók köre: A pályázaton való indulásnak életkori megkötése nincs, illetve egyaránt indulhat rajta befutott író és irodalmi vénájú amatőr. Így külön kategóriák sincsenek.
 
Követelmények:
A zsűri szépirodalmi alkotásokat vár próza formájában, szóközzel számítva minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemben.
A pályázatra korábban még nem közölt alkotásokkal lehet nevezni, azonban az internet, saját blog, Facebook-profil ebben az esetben nem számít publikációnak. 
A pályamű beadásával a szerző anyagi ellentételezés nélkül kifejezetten hozzájárul, hogy amennyiben bármelyik írása döntőbe jut, úgy azt a JCDecaux Hungary Zrt. az erről szóló döntés kihirdetésétől számított hároméves időtartamon belül kizárólagos jelleggel, korlátozás nélkül felhasználhatja, könyvben vagy bármilyen egyéb kiadványban, adathordozón, out-of-home plakáthelyen, hirdetőeszközön vagy egyéb felületen szabadon kiadhatja, forgalomba hozhatja, illetve megjelentetheti.
A döntőbe jutott pályamunka szerzője hozzájárul továbbá ahhoz, hogy pályamunkájának kötelező tartozéka egy legalább 300 dpi-felbontású fotó a szerzőről annak érdekében, hogy az – rövid életrajzzal kiegészítve – megjelenhessen a döntőbe került írást tartalmazó plakáton. 
 
Az eredményhirdetésre 2019 júniusában kerül sor, amelyről elektronikus levélben tájékoztatjuk a nyerteseket.
A legjobb húsz novella 2019 nyarán jelenik meg Budapest és a vidéki nagyvárosok utcáin. 
 
A pályázatból történő kizárással jár, ha 
a terjedelmi korlátoknak nem felel meg a pályázatra beadott alkotás
erőszakos, illetve pornográf megfogalmazásokat tartalmaz a beadott szöveg, mivel a legjobb novellákat – elhelyezésükből adódóan – kiskorúak is olvashatják
a pályázat határidőre nem érkezett meg
a pályamunka nem erre a pályázatra készült és/vagy már részt vett más pályázaton
a pályázó nem felel meg a jelen pályázati felhívásban szereplő bármely feltételeknek
 
A pályázat menete: A pályázatra kizárólag az online regisztrációs felületen lehet jelentkezni, a regisztrációs felület kitöltésével, jelige megadásával és legfeljebb 3 db pályamunka feltöltésével.
 
Az anonimitás garantált: a pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.
 
Díjazás:
1. díj: 300 ezer forint, 2. díj: 200 ezer forint, 3. díj: 100 ezer forint.
közönségdíj: könyv ajándékcsomag
 
Határidők:
Beküldési határidő: 2019. május 1., éjfél
Eredményhirdetés: 2019 júniusában
 
Az elbírálás menete:
A beadott pályaműveket a kiírók képviselőiből álló zsűri bírálja el. Ennek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író. A zsűri nem köteles indokolni a döntését, az ellen nincs helye fellebbezésnek.
 
A pályázat kiírója:A pályázat kiírója a JCDecaux Hungary Zrt.
 
Pályázati nyeremény adózása:A nyertest adófizetési kötelezettség nem terheli. A nyeremény utáni szja-t a pályázat egyik kiírója fizeti meg.
 
Egyéb feltételek és információk: A pályamű beadásával a szerző anyagi ellentételezés nélkül kifejezetten hozzájárul, hogy amennyiben bármelyik írása döntőbe jut, úgy azt a JCDecaux Hungary Zrt. az erről szóló döntés kihirdetésétől számított hároméves időtartamon belül kizárólagos jelleggel, korlátozás nélkül felhasználhatja, könyvben vagy bármilyen egyéb kiadványban, adathordozón, out-of-home plakáthelyen, hirdetőszaközön vagy egyéb felületen szabadon kiadhatja, forgalomba hozhatja, illetve megjelentetheti.
A pályázat kiírói fenntartják maguknak a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén ne osszanak díjat.
A pályázat kiírói indoklás nélkül fenntartják maguknak a jogot a pályázat feltételeinek vagy határidejének megváltoztatására.
További kérdés esetén kérjük írjon nekünk a novellapalyazat@jcdecaux.com e-mail címre!
English