2023. december 8., péntek

5.Starbucks Kávéköltők

Kiíró: Starbucks Magyarország
Beküldési határidő: 2023. március 24., péntek - 00:00

Elindul az ötödik Starbucks Kávéköltők irodalmi pályázat!
 
Az idei év pályázatának témája Vissza a természethez!
A jelentkezéseket 2023. február 20. és március 24. között várják a szervezők. A verseny során a Starbucks idén második alkalommal együttműködik a Fiatal Írók Szövetségével.
A  pályázaton bárki részt vehet egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakter hosszú irodalmi művel. A pályázati anyagot  legkésőbb 2023. március 24 éjfélig kell elküldeniük online dokumentumként és videóüzenetben, ahol a szerző adja elő a versét a starbucks@flowpr.hu e-mail címre.
 
A pályázat 2023. február 20-án indul és ezzel párhuzamosan a kávézólánc üzleteiben az elmúlt év pályázatának döntős verseiből részletek, és a Starbucks Kávéköltők szakmai partnere, a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által alapított Csáth Géza-díj két nyertesének, Terék Annának és Tóbiás Krisztiánnak a versrészletei kerülnek a kávézólánc pohármatricáira. A vállalat továbbá kiad egy újságot az irodalmi pályázat ötödik évfordulójára, amelyben többek között az elmúlt évek döntős versei, interjúk és cikkek olvashatók. Az újság a kávézólánc üzleteiben érhető el.
A döntőbe jutó pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyernek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában is.
 
A pályázatra beérkezett verseket immár ötödik éve Pion István, magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő értékeli, aki az esemény 2019-es indulása óta közreműködik szakértelmével. A zsűri 2022-ben két további taggal bővült, Csalár Bencével, nemzetközileg elismert divatújságíróval és kreatív szakemberrel, valamint Seres Lili Hannával, költővel, aki a pályázat szakmai partnerét, a Fiatal Írók Szövetségét képviseli.
 
Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a Starbucks Instagram oldalán érhető el. 
 
További információ és kapcsolat:  
Ács Sarolta
Flow PR   
Telefon: (+36) 1 336 1355 
Mobil: (+36) 20 665 0380
E-mail: acs.sarolta@flowpr.hu 
Webcím: www.flowpr.hu
English