2024. július 21., vasárnap

Szitakötő folyóirat pályázata

2022. január 17.

Szitakötő folyóirat pályázata

Beküldési határidő: február 21.

Milyen élőlények lelnek otthonra erdőn és mezőn? Hogyan jelenik meg a természeti környezet a mesékben, népi hagyományokban, mitológiában, kultúrtörténetben? Miként változik erdő és mező szerepe a városiasodó társadalomban? Mit gyűjthetünk és mit nem, ha erdőn-mezőn járunk? És a legfontosabb: milyen kalandokat remélhetünk kirándulás közben?
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
 
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt
 
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.
 
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.
A műveket elektronikus úton lehet feltölteni: palyazat.ligetmuhely.com
Kérjük, emailben ne küldjenek pályázatot.
A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
Beküldési határidő | 2022. február 21.
További információ | Horgas Judit palyazat[kukac]ligetmuhely.com
English