2024. március 29., péntek

Szépírók Tavaszi Fesztiválja

2022. április 12.

Szépírók Tavaszi Fesztiválja
Három Holló, Duna-szalon / 04.22 - 23
 
Hidak a Dunán. Irodalmi felolvasások és beszélgetések a Duna mentén, a Dunáról (2022)
A projekt átjárást szeretne teremteni a soknyelvű Duna-régió egynyelvű irodalmai között. 6 esemény 3 országban 3 nyelven (április Budapest, május Linz, június Párkány/Šturovo, szeptember Budapest, október Pozsony, november Krems).
 
április 22., péntek, 10:00-18:00
Az egész napos workshop a Duna-menti népek irodalmában keres hasonlóságokat és különbségeket irodalmárok, kortárs antológiák szerkesztői, fordítói, és a térség nyelveit és irodalmát tanulmányozó diákok részvételével. Résztvevők: Bombitz Attila, az osztrák, Reiman Judit, a szlovén, Medve A. Zoltán, a horvát, Orcsik Roland, a szerb, Németh Zoltán, a szlovák, Demény Péter, a román kortárs irodalmi antológia, Király Edit, egy Duna-antológia szerkesztője. Aki beszélget velük: Deczki Sarolta, Csordás Gábor és még sokan mások. Közreműködnek: Mészáros Tünde, Koszta Gabriella, Rajsli Emese fordítók.
 
április 23., szombat, 18:00-20:00
A Szépíró Fesztivál vendége a BÁZIS Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület Szlovákiában
18:00 - Peter Balkóval a Kalligram KIadónál megjelenő Losonc-könyvéről Németh Zoltán, Reményi József Tamás és a könyv fordítója Mészáros Tünde beszélget
19:00 - Bolemant Lillával a szlovák nőírók könyveit magyarul is megjelentető womanpress.sk női könyváruházról a SZÍN, a Szépírók női fórumának színeiben Hidas Judit beszélget
 
A fesztivál a Szépírók Társasága BE(p)ART nemzetközi oktatási projektje keretében, az Európai Unió Kreatív Európa programja, az Európai Duna-Akadémia, valamint a Sorbán-Szabó/Domán Alap támogatásával valósul meg.
 
https://www.haromhollo.hu/duna/
https://www.haromhollo.hu/en/danube/
 
English