2024. március 29., péntek

Starbucks irodalmi pályázat

2023. március 24.

Starbucks irodalmi pályázat

Jelentkezés: március 24-ig

Elindul az ötödik Starbucks Kávéköltők irodalmi pályázat!
 
Az idei év pályázatának témája Vissza a természethez!
A jelentkezéseket 2023. február 20. és március 24. között várják a szervezők. A verseny során a Starbucks idén második alkalommal együttműködik a Fiatal Írók Szövetségével.
A  pályázaton bárki részt vehet egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakter hosszú irodalmi művel. A pályázati anyagot  legkésőbb 2023. március 24 éjfélig kell elküldeniük online dokumentumként és videóüzenetben - ahol a szerző adja elő a versét -  a starbucks@flowpr.hu e-mail címre.
 
A pályázat 2023. február 20-án indult és ezzel párhuzamosan a kávézólánc üzleteiben az elmúlt év pályázatának döntős verseiből részletek, és a Starbucks Kávéköltők szakmai partnere, a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által alapított Csáth Géza-díj két nyertesének, Terék Annának és Tóbiás Krisztiánnak a versrészletei kerülnek a kávézólánc pohármatricáira. A vállalat továbbá kiad egy újságot az irodalmi pályázat ötödik évfordulójára, amelyben többek között az elmúlt évek döntős versei, interjúk és cikkek olvashatók. Az újság a kávézólánc üzleteiben érhető el.
A döntőbe jutó pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyernek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában is.
 
A pályázatra beérkezett verseket Pion István költő, slammer, újságíró, szerkesztő értékeli, aki az esemény 2019-es indulása óta közreműködik szakértelmével. A zsűri két további tagja  Csalár Bence, nemzetközileg elismert divatújságíró, kreatív szakember és Seres Lili Hanna költő, a FISZ képviselője.
 
Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a Starbucks Instagram oldalán érhető el. 
 
További információ és kapcsolat:  
Ács Sarolta
Flow PR   
Telefon: (+36) 1 336 1355 
Mobil: (+36) 20 665 0380
E-mail: acs.sarolta@flowpr.hu 
Webcím: www.flowpr.hu
English