2024. április 28., vasárnap

Senior Auctor Díj 2023

2023. november 16.

Senior Auctor Díj 2023

Uri Asaf író, képzőművésznek

A 2023-ban, késői pályakezdő íróknak alapított Senior Auctor Díjat a felkért szakmai kuratórium  ( Czeglédi András, Hansági Ágnes, H. Nagy Péter, Janáky Marianna és Korpa Tamás) döntése alapján elsőként Uri Asaf nyerte el. Az elismerést november 16-án 10 órakor a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában adják át. 
 
„Sohasem késő feltenni magunknak a következő kérdést: vajon készen állok rá, hogy megváltoztassam az életemet, és én magam is megváltozzam? Nem számít, mennyi idősek vagyunk, és mi minden történt már életünkben; teljesen megújulhatunk” – állítja Elif Shafak, a többszörös díjnyertes brit-török író.
 
A Senior Auctor Díjat privát, merőben új- és időszerű, előremutató és hiánypótló kezdeményezésként 2023-ban Janáky Marianna író és díjalapító partnere, a Stonehenge Cégcsoport vezetőtulajdonosa, Müller János alapította a célból, hogy az életük késői szakaszában írni kezdő szerzők e díj formájában elismerésben részesülhessenek. Így szeretnének tiszteletet és megbecsülést adni azoknak, akik 50 éves koruk után váltak alkotóvá, és pár év alatt jelentős publikációkig jutottak, legalább két-három megjelent kötettel rendelkeznek, amelyek a szakma elismerését is kivívták.
English