2024. október 18., péntek

Pályázati felhívás

2024. október 17.

Pályázati felhívás

Jelentkezés október 24-ig

Pályázati felhívás íróknak, költőknek nemzetközi írórezidencia programban való részvételre (Wales)
 
A Literature Wales és a londoni Liszt Intézet nyílt pályázatot hirdet magyar írók, költők számára egy kéthetes írórezidencia programban való részvételre 2025. május 17-31. között Walesben. A rezidencia az északnyugat-walesi Tŷ Newydd Writing Centre-ben kerül megrendezésre és 14 európai írót fogad. Olyan elismert vagy pályakezdő írók, költők jelentkezését várjuk, akik a műveikben ökológiai és társadalmi témákkal foglalkoznak. Előnyt élveznek azok, akik kisebbségi nyelven vagy valamilyen dialektusban írnak, illetve érdeklődnek a kisebbségi nyelvek témája iránt.
 
Jelentkezési feltételek:
- betöltött 18. életév
- angol nyelv társalgási szintű ismerete
- legalább egy írásban megjelent mű (önálló kötet vagy antológia).
 
A rezidencia célja, hogy lehetőséget biztosítson írók és költők számára, hogy megismerkedjenek, valamint közösen alkossanak és gondolkozzanak egy nemzetközi. A program végén a meghívott alkotók részt vehetnek a Hay Fesztiválon és lehetőséget kapnak a walesi parlamentben való bemutatkozásra.
 
Jelentkezési határidő: 2024. október 24.
 
 
További információk a pályázattal kapcsolatban a mellékelt dokumentumban találhatók. A beérkezett pályázatokból a londoni Liszt Intézet maximum két jelöltet delegálhat a Literature Wales felé. A pályaművek elbírálásában a Petőfi Kulturális Ügynökség, a PesText Fesztivál és az 1749 portál nyújt szakmai segítséget.
English