2021. december 5., vasárnap

Magtár

2021. január 19.

Magtár

A Szitakötő folyóirat pályázata - beküldés: 02.15

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet MAGTÁR címmel.
 
Mit rejt a magtár? Mi búvik meg egyetlen magban? A maghasadástól a magoncok nevelésén át a magva szakadt családokig terjedhet a magvas írások tartalma, hiszen átvitt és konkrét értelemben is mindennek kezdete lehet egy apró magocska. Gondolatkezdeményeket éppúgy őrizhet a magtár, mint az élelmiszernövények magvait. És vajon mit csinál a magtáros?
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 3200 leütés szóközzel együtt
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.
A műveket elektronikus úton várjuk a szerkesztőség címére:
palyazat[kukac]ligetmuhely.com
Kérjük, a pályázatban adják meg e-mail címüket. Elektronikus küldés esetén a szövegeket Word file formátumban csatolják a kísérőlevélhez, más tipográfiai elvárás nincs.
A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
 
Beküldési határidő | 2021. február 15.
 
További információ | Horgas Judit - info@ligetmuhely.com
English