2024. június 20., csütörtök

Közlemény

2024. május 19.

Közlemény

A Szépírók Társasága 05. 18-i közgyűlése 

bizalmat szavazott a jelenlegi elnökségnek– Czinki Ferenc (elnök), Józsa Márta (alelnök), Babiczky Tibor (alelnök) – újabb három évre.
A Társaság nehéz időszakon van túl a magyarországi költségvetési támogatások megszűnése után, de nemzetközi pályázatoknak és hazai magántámogatóknak köszönhetően sikerült stabilizálni a szervezet működését.
A régi-új elnökség 2024. május 18-tól 2027. május 18-ig tölti be pozícióját.
Részlet Czinki Ferenc elnöki pályázatából:
„A Szépírók Társasága a jelenlegi elnökségi ciklusban, illetve az azt megelőző néhány évben átvészelt egy súlyos, a tagságot is megosztó kultúrpolitikai harcot, elveszítettük korábbi elnökünket és alelnökünket, állandó titkárunkat, kénytelenek voltunk alkalmazkodni a pandémia okozta nehézségekhez, az elmúlt egy évben pedig a működést közvetlen veszélyeztető hazai kultúrfinanszírozási döntésekre kellett hatékonyan reagálnunk. Az elmúlt három év munkájának, illetve tagságunk és külsős támogatók, szakemberek aktivitásának köszönhetően (1) az elmúlt két elnökségi ciklus összes hazai és nemzetközi pályázatával sikeresen elszámoltunk, (2) újraindítottuk a jelenléti programokat, állandó sorozatainkat, fesztiváljainkat a korlátozások után, (3) korszerű, online adminisztrációs rendszert hoztunk létre, (4) megerősítettük nemzetközi jelenlétünket és (5) a hazai támogatás megszűnése ellenére is biztosítottuk Társaságunk működését, a nemzetközi pályázati eredményeknek, hazai magántámogatóknak és közösségi finanszírozási kampányunknak köszönhetően pedig 2024-re stabilizálódott az anyagi helyzetünk.”
A Szépírók Társaságáról:
A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. Alapszabálya így fogalmaz: „A Szépírók Társasága egymás irodalmi munkásságát megbecsülő és szellemi tekintetben egymáshoz közel álló írók által létrehozott szakmai, érdekvédelmi és szolgáltató szervezet.”
Budapest, 2024., május 18.
A Szépírók Társasága elnöksége

 

English