2024. május 30., csütörtök

József Attila Irodalmi támogatás

2023. április 28.

József Attila Irodalmi támogatás

100 000 Ft féléven át

Kihirdették a harmadik alkalommal kiírt ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás díjazottjait. A havi 100.000 forinttal járó féléves ösztöndíjat ezúttal Horváth Florencia, Halász Rita, Kazsimér Soma, Harag Anita és Mécs Anna kapták, akik 2023 júniusa és novembere között részesülnek a támogatásban.
 
Ferencváros Képviselőtestülete 2021 júliusában alkotta meg a József Attila Irodalmi Támogatásról szóló rendeletét azzal a céllal, hogy a kerület kulturális élete és a ferencvárosi kultúra budapesti szintű elismerése magasabb szinten kerüljön kifejezésre. Az ösztöndíj – életkoruktól függetlenül – szeretné támogatni azokat az alkotókat, akik legfeljebb három szépirodalmi, irodalomtörténeti, irodalomkritikai könyvvel rendelkeznek. A rendelet a pályázás lehetőségét megnyitja Ferencváros testvérvárosaiban élő alkotók számára, érdemi támogatást és kulturális lehetőséget biztosítva nekik.
 
A zsűri, Mesterházi Mónikak, Moskát Anita, Tóth-Czifra Júlia, Nádasdy Ádám és Szálinger Balázs rendkívül nehéz feladattal nézett szembe, amikor az ötvenhárom színvonalas pályázatból pontozás útján sorrendet kellett felállítania. A beérkezett pályázók közül harminc kapott pontot a zsűri valamely tagjától vagy tagjaitól.
 
A ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás következő pályázati kiírása 2024 áprilisában várható.
English