2024. május 19., vasárnap

Illusztrációs Fesztivál, 2023

2023. augusztus 1.

Illusztrációs Fesztivál, 2023

Csokonai 250 / Borbély Szilárd 60

2023-ban az Illusztrációs Fesztivál a budapesti helyszíneken kívül két Debrecenhez köthető irodalmi alkotó témájában is meghirdeti illusztrációs pályázatát. A rendezvény helyszíne a debreceni Kölcsey Központban található Bényi Galéria. A két irodalmi alkotó - Csokonai Vitéz Mihály és Borbély Szilárd is - több szállal kötődik Debrecen városához. Ezzel az új kezdeményezéssel szeretnénk egy új hagyományt kialakítani vidéki városok bevonásával.
A Graphifest és a Budapesti Illusztrációs Fesztivál Debrecen város védnökségével meghirdeti évfordulós pályázatát és kiállítását. A pályázat célja, hogy reprezentálja a magyar illusztrációs grafika sokszínűségét és újító erejét.
A pályázatra olyan képi alkotásokat várunk Csokonai 250. születésnapja és Borbély Szilárd 60. születésnapja kapcsán, amelyek konkrét szövegre reflektáló, narratív képalkotások (nem író-, költőportrék).
Illusztrációk készítése az alábbi, 2023-ben évfordulós alkotók valamelyikének választott művéhez:
- Egy témán (projekten) belül minimum 2 és maximum 10 képet várunk.
- A képeknél kérjük a vonatkozó irodalmi művek címének pontos megjelölését.
- Az illusztráció technikája szabadon választott
- A beküldött alkotások közül a kiállítandó és kinyomtatandó műveket az előzsűri válogatja ki.
A feltöltendő művek technikai paraméterei:
- A pályaműveket maximum A/4 méretben, jpg formátumban, 300 dpi felbontással, rgb szín állással 8-as tömörítéssel kérjük feltölteni a megadott pályázati felületre.
A pályázati anyagok feltöltésének  beadási határideje 2023. augusztus 1. 
A fesztivál partnerei: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft., Bényi Galéria, Arany Rajzszög Társaság
Zsűrizés: 2023. augusztus 14.
Kiállításmegnyitó: 2023. augusztus 15. 18.00
 
English