2024. május 3., péntek

HORVÁTH PÉTER IRODALMI

2023. december 8.

HORVÁTH PÉTER IRODALMI

ÖSZTÖNDÍJ Pál Sándor Attilának

A Fiatal Magyar Irodalomért 2023  / Írók Boltja /12.08.17:00
Az ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, az adott évben új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szerzők támogatása, számukra egy évnyi nyugodt munkakörülmények biztosítása, új művek megszületésének ösztönzése, a kiadott mű németországi megjelentetésének elősegítése. A díjazott a pénzjutalom mellett lehetőséget kap a Solitude Akadémia által biztosított egyhónapos stuttgarti alkotói tartózkodásra, és az elismerés kiegészül a Literarisches Colloquium Berlin (LCB) által felajánlott egyhónapos berlini ösztöndíjjal, valamint a Stuttgarti Magyar Intézetben megrendezett szerzői esttel is. A program Horváth Péter végakarata szerint az alapító tavaly júniusi halála után töretlenül folytatódik. 
Az ösztöndíj idei három jelöltje:
Kali Ágnes: Megvakult angyalok
Kemény Zsófi: Most vagyok soha
Pál Sándor Attila: Daloskönyv
Az ösztöndíj kuratóriumának tagjai Parti Nagy Lajos, Keresztury Tibor és Szilasi László. Az ösztöndíj szakmai együttműködő partnere: az Akademie Schloß Solitude (Stuttgart), a Literarisches Colloquium (Berlin), a Stuttgarti Magyar Intézet és a Litera (Budapest).
 
A díjkiosztó ünnepségen közreműködik Keresztury Tibor, Parti Nagy Lajos, Szilasi László (a zsűri tagjai) és Vázsonyi János (szaxofon).
English