2024. április 27., szombat

FISZ tábor

2022. július 6.

FISZ tábor

Szokolya, Királyrét /július 6-10.

A programról
Délutánonként Mán-Várhegyi Rékával, Závada Pállal, Mezey Katalinnal és Nádasdy Ádámmal beszélgetünk
A reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti buli között  kis csoportokban zajlik a műhelymunka. A kritikaműhely vezetője Lapis József, a prózáé Solymosi Bálint, Szvoren Edina és Zoltán Gábor, a líraműhelyé Terék Anna és Turi Tímea,  a műfordító műhelyé Nádasdy Ádám, a PesText fordítóworkshop vezetőjeVörös István..
Szerda este Miből lesz a FISZ-könyv címmel beszélgetés a sorozatszerkesztőkkel, Balogh Gergővel, Barlog Károllyal, Gondos Mária Magdolnával és Sirokai Mátyással, közreműködik az ÉN zenekar.
Csütörtökön OFF/ON címmel dupla kerekasztal a print és online folyóiratok szerkesztőivel - Szirák Péter (Alföld), Mohácsi Balázs (Jelenkor), Kollár Árpád (Tiszatáj), Urbán Andrea (kulter.hu), Vincze Bence (f21.hu) és Valuska László (KönyvesMagazin). Este Kalapos Éva Veronika, Élő Csenge Enikő és Molnár Boldizsár zenél.
Pénteken a késelés villával special edition keretében L. Simon László, Kollár Árpád és Antal Nikolett beszélgetnek a FISZ történetéről, Csete Soma és Vida Kamilla moderálásával. Este a Fortyogó fazék antológia szerkesztői, Cserna-Szabó András és Deczki Sarolta főznek. 
Szombaton a Szövegpokol program keretében felolvasnak a műhelyek tagjai.
 
English