2024. április 19., péntek

Felhívás középiskolásoknak

2023. február 3.

Felhívás középiskolásoknak

Nevezési határidő: február 3.

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordul a Kárpát-medence valamennyi magyar tannyelvű középiskolájához (gimnáziumokhoz, technikumokhoz, szakképző intézményekhez és művészeti oktatást folytató középiskolákhoz, melyek bármely fenntartásban működnek), hogy tegyék lehetővé a 14-19 éves (9-13. évfolyam) tanulóik számára a XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.
 
A verseny időpontja: 2023. március 3-4.
A verseny helyszíne: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ 
(2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.) 
 
A verseny anyaga: 
A.) Egy kötelezően választható Arany János ballada a következők közül: 
A hamis tanú
Tetemrehívás
Vörös Rébék
B.) Egy szabadon választott Arany János ballada 
 
A legeredményesebb versenyzőket a zsűri arany–ezüst–bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazza, a 6 darab különdíjast pedig értékes tárgynyereményekkel jutalmazza. 
Különdíjak: Ballada Értő Tolmácsolásáért Különdíj, Szép Magyar Beszédért Különdíj, Magas Szintű Felkészülésért Különdíj, Nagykőrös Város Polgármesterének Különdíja, Közönség Különdíja, Legeredményesebb Határon Túli Versenyző Különdíja.
 
A versenyre jelentkezés feltétele: 
- hiánytalanul kitöltött nevezési lap és
- a nevezési díj átutalásáról szóló bizonylat megküldése a következő elérhetőségek valamelyikére:
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
levelezési cím: 2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.
e-mail: muviroda@korosikultura.hu  
 
A tanulók nevezési díja: 3.500 Ft / fő 
A nevezési díj átutalással az Takarékbank Zrt. 50437399-15559067 számú bankszámlaszámra fizethető be - számlatulajdonos: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ). Megjegyzésbe írják bele: Nevezési díj_Jelentkező neve
A nevezési díj magában foglalja a 2023. március 3-i péntek esti gálaelőadás tiszteletjegyét, belépőjegyet az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteménybe, szállást egy éjszakára, péntek esti vacsorát, szombati reggelit és ebédet.
 
FIGYELEM! 
A kísérőknek (pedagógusoknak, felkészítő tanároknak, szülőknek, stb.) a szállást, illetve az étkezést (pénteki vacsora, szombati reggeli és ebéd) a szervezők foglalják le, de ezek költségét saját maguknak kell kifizetni a helyszínen. A kísérőknek a gálaestre a belépés ingyenes, de részvételi szándékukat jelezni kell a Nevezési lap mellékletén található táblázatban a szállás- és étkezési igényükkel együtt.
 
A rendezvény kiemelt támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Versmondók Egyesülete, Arany János Református Gimnázium, Technikum és Kollégium, KMASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium,
Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara
 
További információ: 
Juhász Nándor, igazgató 
Tel.: 06 53/550-041, 06 20/433-87-45
E-mail: igazgato@korosikultura.hu 
 
Nagy Nóra, rendezvényszervező
Tel.: 06 20/398-70-14
E-mail: muviroda@korosikultura.hu    
 
Szakmai referens:
Makai Katalin, főiskolai docens
Tel.: 06 20/488-00-58
English