2024. szeptember 12., csütörtök

Fehérvári Irodalmi Napok

2024. szeptember 18.

Fehérvári Irodalmi Napok

Székesfehérvár, 2024.09.18-21.

LEÍRÁS
FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után KILENCEDIK alkalommal rendezünk meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy több napos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.
 
TÁMOGATÁS
Elindult a FIN – Fehérvári Irodalmi Napok adománygyűjtő kampánya. Kérjük, terjesszétek ti is a hírt, és lehetőségeitekhez mérten támogassátok a FIN megvalósulását, hogy továbbra is független, minőségi és valóban közösségi fesztivál maradhasson. Adománygyűjtő oldal:
https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/3351
 
PARTNEREK
A fesztivál első számú partnerei a nézők, a helyi és országos irodalomkedvelő közösség tagjai. A FIN a Szépírók Társasága, városi közművelődési intézetek (Fejér Megyei Levéltár, Szent István Király Múzeum), vendéglátóhelyek (Petz Söröző, Museum Café), helyi és környékbeli vállalkozások (Könyvek Boltja, 972 sörfőzde, ALTO Nyomda, LogSol Kft.), helyi szervezetek (Fehérvári Heti Betevő, Garami Richárd Alapítvány) és a közönség összefogásából jön létre. Egyéni támogatóink az Adjukössze.hu adománygyűjtő portálon keresztül, illetve támogatói jegyek megvásárlásával segítik a fesztivált. A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok arculatának megtervezésével Varga Gábor Farkas, a nyomdai munkákkal pedig az ALTO Nyomda támogatja a fesztivál megvalósulását.
 
AJÁNLÓ
A 2024-es FIN – Fehérvári Irodalmi Napokat Erdős Virág költő nyitja meg, őt követi a Hadik-Karádi duó koncertje, fellép Cseri Hanna Kikötő című műsorával, bemutatjuk Darvasi László és Kemény Lili új köteteit, gramofonzene mellett kóstolhatjuk meg Cserna-Szabó András és János testvér közös bakonyi menüsorát, fellép Karácsony János, idén pedig ismét lesz „nulladik nap” a FIN-en, ezúttal is rendhagyó irodalmi nyomdalátogatást tartunk az ALTO Nyomdában, idén Németh Gábor vezetésével.
 
PROGRAM
Szeptember 18.
19:00 Írók a nyomdában-sorozat: Németh Gábor
(ALTO Nyomda, Székesfehérvár, Irányi Dániel utca 6.)
 
Szeptember 19.
18:30 Megnyitó: Erdős Virág
19:00 Darvasi László: Neandervölgyiek I-III. (könyvbemutató)
20:00 Hadik-Karádi (koncert)
(Megyei Levéltár, Székesfehérvár, Szent István tér 2-3.)
 
Szeptember 20.
17:00 Kemény Lili: Nem (könyvbemutató)
(Könyvek Boltja, Székesfehérvár, Ady Endre utca 16.)
20:00 pion x krizsó (koncert)
(Új Magyar Képtár, Székesfehérvár, Megyeház utca 17.)
 
Szeptember 21.
17:00 Petz Gasztrodélután: Cserna-Szabó András és János testvér (főzés, felolvasás)
19:00 Koncert: cserihanna (koncert)
20:00 Koncert: Karácsony János & Bérces Viktor (koncert)
 
Programszervezés:
Czinki Ferenc / 00360202869515 / czinkif@gmail.com
 
 
 
English