2024. április 19., péntek

Budapest főpályaudvar

2023. augusztus 20.

Budapest főpályaudvar

Nyílt és meghívásos pályázat

Budapest főpályaudvar – nyílt pályázat
A Litera mint kiíró olyan rövidprózai formában, novellában megírt történeteket vár, amelyekből kiderül, milyennek látják Budapestet és a fővárosiakat a nem itt élők.
A pályázat kikötései:
1) A beérkezett pályamű műfaja: novella
2) Terjedelme: 3-5 ezer karakter (szóközökkel)
3) A pályázaton irodalmi előélettől és lakhelytől függetlenül részt vehet bárki, aki betartja a pályázat szabályait.
4-5) A pályázók valós emailcímről, névvel nyújthatják be a Budapest főpályaudvar pályázatra született, korábban nyomtatott, online felületen vagy közösségi oldalon nem publikált pályaműveiket.
6) Egy szerzőtől csak egy művet tudunk elfogadni.
 
A pályázat beküldése:
Beküldési határidő: 2023. augusztus 20., vasárnap 24 óra (éjfél)
Formátum: a pályaműveket csatolt word- vagy rtf-dokumentum formátumban várjuk.
Beküldeni a következő emailcímre kell Budapest főpályaudvar tárggyal: litera2006@gmail.com. Pályázati fb-oldalunkon minden beérkezett alkotás a beküldés sorrendjében olvasható. A beérkezett műveket a Litera előzsűrizése után szakmai zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2023 őszén kerül sor. A díjazottakat értesítjük.
A pályaművek megjelennek a Budapest főpályaudvar címmel nyitott projektoldalon a Facebookon, a legjobb három írás pedig helyet kap a Litera felületén is. Az első három helyezettet a kiírók jutalomban részesítik.
 
A művek beérkezéséről emailes visszajelzést nem küldünk, a versenybe kerülést a projektoldalon lehet ellenőrizni.
 
A meghívásos pályázatban részt vevő írók: BERNICZKY ÉVA, BERTA ÁDÁM, CSUTAK GABI, KISS NOÉMI, MILBACHER RÓBERT és SOLYMOSI BÁLINT. A meghívásos pályázatot elbíráló fiatalok: FENYŐ DÁNIEL, TELIHAY ÁDÁM és TOMCSÁNYI SÁRA.

 

English