2018. november 15., csütörtök

Budapest-töredékek

2018. május 30.

Budapest-töredékek

Korábbi, Írás és szolidaritás című nagy érdeklődést kiváltó programunk mintájára új programot indítottunk Budapest-töredékek címen, az Open Society Institute támogatásával. Kortárs írókat, a Budapestről szóló irodalmi hagyományt és középiskolásokat kapcsol össze ez a programsorozat, aminek megszületett a honlapja.

A weboldalon már olvashatóak az írók által választott szövegek, és megtekinthetők a videók, amelyekben az írók elmondják, miért fontos számukra a választott író, a választott irodalmi mű, és milyen Budapest-kép jelenik meg benne. Ezt az anyagot fogják ősszel feldolgozni fővárosi középiskolások, hogy végül ők is írjanak a mai Budapest tapasztalatáról. A programban a partnerünk ismét a Magyartanárok Egyesülete.

Akik szöveget választottak: Jónás Tamás, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Ladik Katalin, Mán-Várhegyi Réka, Molnár T. Eszter, Szilasi László, Tompa Andrea. És akiktől választottak: Bálint György, Gion Nándor, Kosztolányi Dezső, Mándy Iván, Márai Sándor, Örkény István, Somlyó Zoltán, Térey János.

A program honlapja >>>

English