2024. április 23., kedd

Az év írója Végel László

2019. december 2.

Az év írója Végel László

Arany Medál-díj - díjátadó: 12. 04. 15:00 / Bethlen Téri Színház

December 4-én, szerdán 15 órakor tartják az Arany Medál-díjak 11. átadási ünnepségét a fővárosi Bethlen Téri Színházban (Budapest, Bethlen Gábor tér 3.) A Mészáros Márton kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő által még szakmai pályafutása megkezdése előtt, kamaszként alapított kitüntetést az alábbi kategóriákban adják át: 
 
Az év írója: Végel László, Kossuth-díjas író
Az év színésze: Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas színművész 
Az év színésznője: Mészáros Blanka, színművész
Az év filmrendezője: Szász Attila, filmrendező
Az év legígéretesebb fiatal tehetsége: László Panna, színművész
Életműdíj: Lukáts Andor, Kossuth-díjas színművész-rendező
A díjátadáson Földes László Hobo, Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző és Kiss Zoltán gitárművész lép fel, többek között a Hé, Magyar Joe címmel idén megjelent duplalemezük zenei anyagából válogatva. Az esemény állandó háziasszonya Juhász Anna irodalmár kulturális menedzser. Halász Judit, Kossuth-díjas színművész, a 91 éves Csernus Mariann, Kossuth-díjas színművésznő, Magyarország legidősebb aktív színpadi színésze, valamint Mészáros Márta, Kossuth-díjas filmrendező is díjat ad át.
 
A díjazottak a villányi Vylyan Pincészet és az egri Kovács Nimród Borászat felajánlásából értékes borokat tartalmazó ajándékban, továbbá virágcsokorban, elismerő oklevélben részesülnek.
 
Az Arany Medál-díj egyedülálló kulturális közönségdíj, amelyet Mészáros Márton kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő kultúrafogyasztó kamaszként 2008-ban alapított. A kitüntetésre minden évben egy hónapig lehet szavazni a világhálón, illetve két helyszínen: a fővárosi Bethlen Téri Színházban és a debreceni Apolló moziban. Évente tízezrek-százezrek voksolnak, az Arany Medál-díjnak idei évtől az eddigiek mellett két új médiapartnere van: az Új Forrás irodalmi folyóirat és a Presztízs Magazin.
English