2024. április 26., péntek

Artisjus Irodalmi Díjak, 2019

2019. február 12.

Artisjus Irodalmi Díjak, 2019

Artisjus Irodalmi Nagydíjas Takács Zsuzsa. Díjátadó ünnepség február 18-án a Budapest Music Centerben (Fotó: Valuska Gábor)

Artisjus Irodalmi Nagydíj Takács Zsuzsának A vak remény c. verseskötetéért, Artisjus Irodalmi Díj Markó Bélának Bocsáss meg, Ginsberg cverseskötetéért, Száz Pálnak Fűje sarjad mezőknek c. prózakötetéért, Thomka Beátának Reménytapasztalat c. tanulmánykötéért és Bán Zoltán Andrásnak Betűtészta c. esszkötetéért

Az Artisjus Egyesület 2006-ban hozta létre az Artisjus Irodalmi Díjakat. Az irodalmi nagydíj célja az előző év egy kiemelkedő, különösen értékes alkotásának jutalmazása, a további díjak pedig ösztönzésül szolgálnak a tehetségüket már bizonyított művészek további alkotómunkájához. Az Artisjus Irodalmi Díj az egyik legjelentősebb hazai irodalmi elismerés, melynek presztízsértéke abban rejlik, hogy maguk a pályatársak szavazzák meg, hogy kik legyenek a díjazottak. A korábbi években egyebek mellett olyan szerzők kapták meg, mint Berkovits György, Földényi F. László, Kukorelly Endre, Pintér Béla, Spiró György, Tandori Dezső, Háy János, Zalán Tibor, Cserna-Szabó András vagy Závada Pál. 

 

 

English