2024. május 1., szerda

27. Könyvfesztivál

2022. szeptember 27.

27. Könyvfesztivál

Dedikálások 09.29-én és 30-án

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitójára szeptember 29-én, 16:00-kor kerül sor a Budapest Táncszínház / DEPO / Budapest Dance Theatre-ban:
A Könyvfesztivált Tóth Krisztina, József Attila-díjas költő, író nyitja meg.
Budapest Nagydíj átadása:  Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése díját Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke adja át díszvendégünknek, Szvetlana Alekszijevicsnek.
A Nobel-díjas belorusz írónő életművét Háy János, József Attila-díjas író, költő laudálja.
Az ünnepélyes megnyitó házigazdái Bánfalvi Eszter és Nagypál Gábor lesznek.
Várunk minden érdeklődőt! 
 
A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretein belül rendezzük meg az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 27 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik, helyszíne az Európa Pont  lesz. Az idei találkozó a Francia Intézet / Institut français de Budapest Európai Kreativitás Programjának támogatásával valósul meg.
Az idei elsőkönyves magyar író: a Margó-díjas Halász Rita. Első regénye Mély levegő címmel jelent meg a Jelenkor Kiadó-nál. 
Szeptember 30. 9:00-17:00
Európa Pont (Budapest,  Lövőház utca 35.)

A fesztivál programfüzete

Szépírók dedikálnak:

English