2024. április 29., hétfő

15. Arany Medál-díjak, 2023

2023. december 15.

15. Arany Medál-díjak, 2023

Díjátadó: december 13., 15:00

 (a Wikipédiából) Az Arany Medál díj egy magánszemély kezdeményezésével 2008-ban alapított, közönségszavazatok alapján kiosztott magyar kulturális elismerés hat kategóriában azon színművészeknek, színházi- és filmrendezőknek és íróknak, akik az adott évben hazai film vagy színdarab létrejöttében működtek közre, vagy önálló kötetet jelentettek meg. Az elismerés egy nonprofit alapú kezdeményezés, pénzjutalommal nem jár.
Nem tévesztendő össze a Pécsi Ildikó által 2006-ban alapított, a gödöllői Erzsébet szavalóverseny lebonyolításában részt vevő szervezők elismerésére szolgáló Arany Medál díjjal.)
A közönségdíjat Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő, kultúrafogyasztó kamaszként alapította 2008-ban. 
A kitüntetésre minden évben egy hónapon át lehet szavazni a világhálón, illetve két helyszínen: a fővárosi Bethlen Téri Színházban, valamint a debreceni Apolló moziban. Az elismeréseket decemberben, egy bensőséges díjátadó keretében a Bethlen Téri Színházban adják át.
 
2023. december 13-án,  15 órakor  a budapesti Bethlen Téri Színházban. Esztergályos Cecília, Kossuth-díjas színművész, Parti Nagy Lajos, Kossuth-díjas író-költő, Jordán Adél, Sodró Eliza, Trill Zsolt színművészek és Gauder Áron filmrendező vehették át idén az Arany Medál-díjakat.
English