2024. április 26., péntek

100 szóban Budapest

2020. szeptember 17.

100 szóban Budapest

Pályázat  beküldése 09. 30-ig

Még mintegy két hétig várják a történeteket a 100 szóban Budapest című pályázatra, amelyet idén hetedik alkalommal hirdetett meg a Mindspace csapata.
A felhívásra kortól függetlenül bárki jelentkezhet. A beküldött történetek műfaji megkötés nélkül legfeljebb száz szóból állhatnak, és valamilyen módon Budapesthez kell kötődniük.
 
Az elmúlt években beküldött írások között előfordultak olyan történetek, amelyeket az unokák meséltek a nagyszülőkről. Sok elbeszélés tömegközlekedési eszközökön játszódik, emellett a pályázók gyakran írnak szerelmi csalódásokról, munkahelyi konfliktusról is.
A 100 szóban Budapest egyik különlegessége, hogy az adott év korlenyomatát is adja. Ebben az évben valószínűleg többen fognak majd arról írni, hogy milyen volt bezárva lenni otthon.
 
A beküldött írásokat a Fiatal Írók Szövetsége szűri elő, ezt követően bírálja el a szakmai zsűri, amelynek tagjai idén Boncsér Sára színművész, Szabó Benedek zenész, a Galaxisok alapítója és Závada Péter költő-dalszövegíró.
 
A legjobb három írás szerzője pénzjutalomban részesül, a fődíj 100 ezer forint. A legjobb 12 történethez emellett kortárs grafikusok készítenek majd illusztrációkat – tette hozzá.
 
A pályázók szeptember 30-ig küldhetik be munkáikat online. A pályázat eredményhirdetése november 17-én, Budapest születésnapján lesz. A legjobb 100 írás megjelenik majd egy POKET kiskönyvben, illetve a felhívás honlapján is olvasható lesz. A honlapon 2014-ig visszamenőleg megtalálható a legjobb száz írás és az illusztrációk is.
English