2024. május 4., szombat

Ürmös Attila estje

2023. december 15., péntek - 19:00, Mersz Klub, Budapest VIII., Csobánc u. 10.

Ürmös Attila estje

Élet a Pink Floyd után

Az undorgrund művészeti MERSZ KLUB meghív
ÉLET A PINK FLOYD UTÁN
Ürmös Attila nem/létező kötetének bemutató estjére
A meg-nem-jelent kötetek sorában bemutatásra kerülő zenei-irodalmi antológia kiadását a korábbiakkal ellentétben nem politikai döntés, hanem egy személyes tragédia akasztotta meg: idén júniusban, a könyv grafikai szerkesztése közben elhunyt Rőczei György képzőművészművész és pótolhatatlan barát. A kötet már szinte nyomdakész állapotban volt, de Gyuri váratlan halála miatt megálltunk vele…
A szerző, Ürmös Attila, írta 1995-ben az első magyar nyelvű Pink Floyd monográfiát (5 ezer példányban kelt el!), utána jelentek meg lapokban más zenei írásai, ám ezekkel később elégedetlen volt. 2020-ban döntött úgy, hogy nem felkérésre ír bandákról és bakelitokról, hanem belső indíttatásból, hogy ne kelljen megfelelnie senki elvárásainak.
Így születtek ezek a csapongó, zenéről életrajza, utazásokra, történelmi eseményekre és a kilencvenes évek magyar színházi-zenei világára fókuszáló írások. (Miközben az apropó cselesen valamelyik nemzetközi hírű rock vagy nem-rock zenekar.) A hagyományos kritika határait feszegetik, új formákat indukálnak a zenekritika és az „emlékező próza” határmezsgyéjén.
Moderátor: Triceps
Támogató: a Szépírók Társasága
English