2024. április 18., csütörtök

PANODYSSEY WORKSHOP

2022. október 13., csütörtök - 13:00, Nemzeti Támcszínház kamarateme

PANODYSSEY WORKSHOP

A Margó-fesztivál eseménye

A 2022-es Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron mutatkozik be a Panodyssey projekt, melynek fő célkitűzése egy olyan nemzetközi közösségi oldal létrehozása, melyen a felhasználóknak lehetősége van saját írásaik közvetlen megosztására és akár monetizálására is.
A Panodyssey a fikciós és a nem-fikciós szövegek íróit egyaránt megcélozza, bárkinek teret ad saját szövegeinek publikálására, legyen szó hivatásos újságíróról, vagy amatőr novellaíróról. Amellett, hogy a felületen igyekszünk összekötni az írókat az olvasókkal, a felhasználók közös műveken is szabadon dolgozhatnak együtt, saját közösségeket alakíthatnak ki az érdeklődési köreik mentén.
A projekt Franciaországból indult, a Creative Room European Alliance konzorcium feladata, hogy a Panodyssey-t Európa más részein is megismerjék. Az együttműködésben 9 szervezet vesz részt 5 országból.
2023 decemberéig összesen hat népszerű magyar szerző, a Panodyssey nagykövetei mutatják meg az érdeklődőknek, legyenek azok szakmabeliek vagy amatőr szerzők, milyen lehetőségeket rejt magában a platform. Egyúttal ők választják ki a projekt keretében kiírt pályázatok nyerteseit is, akik lehetőséget kapnak rá, hogy írásukkal a Könyves Magazin hasábjain és a nemzetközi platformon is bemutatkozzanak.
A Panodyssey-projekt részeként számos olyan program várja majd az érdeklődőket, ahol különböző előadásokon, kerekasztalbeszélgetéseken, workshopokon nem csak ezt az egyedülálló közösségi oldalt ismerhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek a self-publishing, self-promotion világába is.
 
Program
 
október 13. 13:00 - 15:00
13:00-13:20 - Köszöntés: Petrányi Barna és Valuska László bemutatják a projektet
13:20-13:30 - Alexandre Leforestier, a Panodyssey alapítója bemutatja a kezdeményezést (angol nyelven)
13:30-13:45 - Simon Márton, költő - Hogyan lesz az olvasókból közösség?
13:45-14:00 - Alcser Norbert, Nuuvella.hu, egy magyar írói közösségi oldal tapasztalatai
14:00-14:10 - Kérdések
14:10-14:20 - Szünet
14:20-14:50 - Írók lehetőségei a közösségi médiában: Antal Nikolett, a Fiatal Írók Szövetsége társelnöke, Czinki Ferenc, a Szépírók Társasága elnöke, Kollár Árpád, a MISZJE elnöke
 
A részvétel regisztrációhoz kötött.
További információk.
 
 
English