2024. március 29., péntek

Otthon a könyvtárban

2023. június 2., péntek - 10:00, FSZEK Belváros, Bp., Vadász u. 42

Otthon a könyvtárban

Családi nap: 06. 02. 10-18 óráig

Egész napos programok
Budapest Óriás Puzzle - Irodalmi és helytörténeti táblajáték, ahol minden helyes válasz után helyére tehetünk egyet, a Budapest 23 kerületét ábrázoló puzzle darabjai közül.
Online Múltidéző - Az online adatbázisban lekeressük, hogy az olvasó születése napján milyen hírek jelentek meg a korabeli újságokban, és ha szeretné, 1 oldalt kinyomtatunk, amit emlékbe hazavihet.
Belvárosi Színező - Kézműves foglalkozás keretében, akinek kedve van hozzá,
a Színezd ki Budapestet c. kiadványból kiszínezhet néhány belvárosi nevezetességet, illetve ezt ki is vághatja és hazaviheti.
Belvárosi Totózó - A résztvevők megmérettethetik lokális tudásukat egy 13+1 kérdésből álló kvíz keretében a kerület nevezetességeiről és hírességeiről, a helyes megfejtőket ajándékkal is megjutalmazzuk.
 
17:00-18:00 - A Pilvaxtól a Szabadságig - Nyáry Krisztián és Szegő János beszélgetése bel- és lipótvárosi kávéházakról és a kerülethez kötődő írókról. Mi volt Petőfi idején a Pilvax szenzációja? Kik voltak a Centrál törzsvendégei? Melyik volt Ady kedvenc kávéháza? Mi köti össze Szomory Dezsőt és Móricz Zsigmondot? Mikor volt a Belvárosi nagy korszaka? Mi köze a piaristáknak a Három Hollóhoz? Mit olvasott a Luxor vécésnénije?
 
Az irodalmi esten a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a fszek0502@fszek.hu  e-mail címen.
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat keretében valósul meg.
English