2024. március 19., kedd

Multimediális est

2021. szeptember 10., péntek - 19:00, Mersz Klub, Budapest VIII., Csobánc u. 10.

Multimediális est

KULCSÁR GÉZA JELEN(T)ÉS: PAR(ÓD/ÚSZ)IA

Avagy Gézus második eljövetele... Kakofónikus preformansz, egyúttal a JELEN(T)ÉS című végtelenművészeti akció nyitánya
Program:
KG + a Dogma Színház alkalmazott performansza. Rendezte: Litván Ádám
 
„Harminchárom lettem én...
Tudod, eddigre már rég bele kellett volna halnom a félelembe és a fájdalomba. A keresztről nézve feltárul a mindenek apofatikus nigredója, azaz - egyszerűbben, tudom, hogy a tiszta beszédet szereted - a Semmi szerelme. Hová lettél, Antikrisztus? Hol a fullánkod? Hiszen itt van a kezemben. Nehéz a levegő a barlangban. Már látok, még félek. Liminál az ősz, én pedig nem vagyok más, csak a lélegzeted.
Az élet jelentését keresve folyton jelenésekbe botlunk. Az élet halál, a várost kísértetek lengik be. A metropolisz szó a nekropolisz eltorzult formája - nem érted már az ezüstkori jeleket.
JELEN(T)ÉS: Én, te, mi és minden. Az alkotó kéz minden rezdülése, a megpihenő Isten minden nyugalma. Mától fogva minden más lesz, és én azt akarom, hogy tudj róla.” KG
 
Kulcsár Géza (ön)kutató, író. A jelentést keresi, de soha nem fogja megtalálni. Ennek ellenére, vagy éppen ezért krisztusi korba lépve autotranszformatíve megindítja a JELEN(T)ÉS [(H)ANT(H)OLOGY] című, permanens minden- és végtelenművészeti akciót, melynek jelen est a nyitánya.
 
English