2024. április 27., szombat

Mellékutakon

2023. augusztus 26., szombat - 16:00, Békés Megyei Könyvtár

Mellékutakon

Spanyol irodalom magyar nyelven

2023. második félévében Spanyolország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét. Ebből az alkalomból a Békés Megyei Könyvtár és a Europe Direct Békés Spanyol-napot szervez. 
A programok sorából semmiképp sem maradhat ki az irodalom. Patak Márta előadása a kortárs spanyol irodalom rejtelmeibe vezet be bennünket. Mint műfordító, rengeteget tud mesélni a témáról,
 
Az előadóról:
Patak Márta Kaposváron született író, műfordító, a Patak Könyvek Spanyol Elbeszélők sorozatának egyszemélyes fordítója és kiadója. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett olasz-spanyol-újgörög szakon. Leányfalun él, novelláit rendszeresen közli irodalmi lapokban. A test mindent tud című regénye 2015-ben Újvidéken a Forum, Mindig péntek című regénye pedig 2019-ben a marosvásárhelyi Lector kiadó gondozásában jelent meg. Az Enyhítő körülmények között című novelláskötetét 2017-ben, a Fronthatáron címűt pedig 2022-ben adta ki a Scolar kiadó Budapesten.
A belépés díjtalan, de érvényes olvasójegyhez vagy ingyenes regisztrációs olvasójegyhez kötött, melyek a földszinti regisztrációs pultnál készíthetők az intézmény nyitvatartási idejében.
Mindenkit szeretettel várunk
English