2024. május 18., szombat

„Itthon vagyunk”

2024. május 4., szombat - 19:00, Eötvös utca 10., Budapest, Hungary, 1067

„Itthon vagyunk”

Irodalmi és színházi est

Fehér Renátóval, Tasnádi Istvánnal, Vidovszky Györggyel és a Kolibri Színházzal
„A Budapest Nagyregényben huszonhárom kortárs szerző dolgozta fel Budapest huszonhárom kerületének történeteit. A hatodik fejezet szerzője Fehér Renátó, író foglalkozású terézvárosi lakos. Az általa írt Kaleidoszkóp című fejezetben drónmagasból, mozgólépcsős összepillantásokból és gangmorajból épül meg, amit az otthonunknak hívunk. Mi látszik a Ferdinánd hídról a nyárutóban? Kivel osztoznánk a terézvárosi többes szám első személyben? Mit üzen a mának Puczi Béla? Evett-e a Westend Udvarban Kurt Cobain? Mire emlékszel abból a westbalkános éjszakából? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorjáznak a Budapest Nagyregény hatodik fejezetében. Ki térképezi fel Terézvárost? Mi, mindannyian. A haza nőnevű tulajdonnév. Teréz.”
Ezt a fejezetet írta át Tasnádi István színházi audio-sétává, amelyet Urbán legendák: A tartozás címmel Vidovszky György rendezésében mutat be május 4-én a Kolibri Színház.
Az „Itthon vagyunk” című est során az alkotók megbeszélik, hogyan kelt életre a Kaleidoszkóp című fejezet, hogyan jutott el a Budapest Nagyregényből Terézváros utcáira az előadásnak köszönhetően.
Közreműködnek a Kolibri Színház színészei.
„Apa és fia elindulnak, hogy behajtsák a tartozást. Bejárják Terézváros utcáit a Jókai tértől a Nyugatiig, de csak a múlt szilánkjait találják: egy elveszett rendszerváltás korabeli kiállítási tárgyait, egykor jobb időket megélt hajléktalant, egy-egy pillanatot az örökké változó, sokat látott Nyugati tér eseményeiből. A meglepetésekkel teli, szürreális séta a pályaudvar melletti bevásárlóközpont megidézett megnyitójával ér véget. “Hazaértünk. Itthon vagyunk.”
Jegyár: 1.400 Ft
diákoknak, nyugdíjasoknak és terézvárosi lakosoknak: 700 Ft
https://www.jegy.hu/.../itthon-vagyunk-terezvarosi...
Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában az alkalom előtt. (A kedvezményes jegyeket a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)
Információ: Artner Szilvia +36-1-690-0974; artner.szilvia@eotvos10.hu
 
English