2024. május 7., kedd

II. Zenés stand up

2022. január 15., szombat - 20:00, Gödör, Király utca 50.

II. Zenés stand up

Bárdos Deák Ágival

Házigazda: Bárdos Deák Ági (ének)
Vendégek:
A Titkaink c. darab kapcsán Pintér Béla mesél a Kontroll Csoport dalaival való találkozásáról. A lengyel vendégtől, Jerzy Celichowski-tól megtudjuk, hogy a könnyűzenei emlékekből - akárcsak az ásatásokon előkerült töredékekből - olykor meglepő részletességgel rekonstruálható a múlt. A magyar zenében föllelhető lengyel, illetve a lengyel zenében található magyar vonatkozások feltárását a Polak Wenger című dal inspirálta.
Zenekar: Antal Szilveszter (Ági és fiúk), Horváth Gábor (Balaton), Németh Csaba (Kampec Dolores)
Feat: Víg Mihály (Balaton), Menyhárt Jenő (EK), Zátonyi Tibor (Spions), Nádori Lidia és Rick Zsófi (Hanem), Balogh Balázs, szax (Kontroll-dalok)
I. Zenés stand up Ágival (2021. december 27.)
 
Bárdos Deák Ági első negyven éve a színpadon, tény. Hogy lesz-e második, talány. Talán. Ági’105? Nem lehetetlen.
A jubileumi évszám alkalom arra, hogy Ági a zenés stand up műfajában is kipróbálja magát.
A megidézett negyven évvel megidézett vendégek közt, a zenésztársak mellett, barátok is felbukkannak a több epizódra tervezett, Ági első negyven évének dalaiból válogató sorozatban, mely a kortárs költészet megzenésítésének, valamint a dalfordítás munkálatainak folyamatába is bepillantást enged.
Lesznek meglepetések, de egy biztos: ez az est sem ér véget anélkül, hogy az elmúlt negyven év underground és alternatív slágereire táncra ne perdüljünk Dj Wurlitzer jóvoltából.
Két ünnep közt is kell egy-két együttlét!
Várunk mindenkit szeretettel.
Az eseményt a Szépírók Társasága támogatja
 
Házigazda: Bárdos Deák Ági (ének)
Zenekar: Antal Szilveszter (Ági és fiúk), Horváth Gábor (Balaton), Németh Csaba (Kampec Dolores)
Feat: Nádori Lidia ( billentyű, Hanem zenekar), Müller Péter Sziámi (ének), Balavány György, bass (ex-Ági és fiúk), Balogh Balázs, szax (Kontroll-dalok), Varga Zsolt, szax (Kontroll-dalok)
Extrák: Molnár Andor („consiliere”)
Dalok: Hadsereg, Mondd, hogy újra, Okozz csalódást, Igazi élet, New York, Gyárak, Villámrandi, A gyönyörű gyár, Holdfényes, Polak, Wenger, Besúgók, Ismeretlen katona, Ma háború van, Félelem háza, Nem én vagyok
 
English