2024. április 29., hétfő

ATMOSPHERE S1/E3

2023. július 5., szerda - 19:30, Auróra u.11.

ATMOSPHERE S1/E3

Kísérleti felolvasások

A Nyolc Ág Stúdió az Auróra közreműködésével egy Atmosphere névre hallgató programsorozatot hív életre, melynek keretében minden hónapban kisérleti felolvasásokat szervez, ahol költők, prózaírók és egy zenész alkotói együttállása biztosítja az átszellemülés lehetőségét.
Az első évad harmadik estjének felolvasói: Bodor Emes, Fehér Renátó, Kemény István, Locker Dávid, Vida Kamilla és felkért zenésze: Bordás Máté
Az Atmosphere eseménysorozattal a szervezők nem titkolt célja, hogy felülírják azokat a hagyományos művészi megnyilatkozáshoz kapcsolt asszociációkat, amiktől a hazai műveszeti közeg néhány ígéretes próbálkozás ellenére máig nem tudott megszabadulni.
Ez most nem beszélgetés lesz, nem vita és nem kerekasztal szépirodalmi szövegek kíséretében. A cél egy olyan zenés és vizuális élményekkel kísért felolvasás, amely az érzékekre hatva teremt meg egy nem mindennapi flow-élményt.
Átszellemülés, atmoszférateremtés, a művészeti rétegek által nyújtott kikapcsolás.
Annak érdekében, hogy ennek elérését megkönnyítsük, a teret heverőkkel, párnákkal rendezzük be, illetve a fénytechnika, animáció is kiemelt szerepet kap. A kényelem megteremtése érdekében bárki hozhatja magával a kedvenc párnáját, pokrócát, ha bírja, akár kanapéját is!
Mivel a Nyolc Ág Stúdió egyik legfontosabb küldetése a mentorálás, ezért minden Atmosphere eseményen a meghívott felolvasókon túl biztosítunk felolvasási lehetőséget fiatal költőknek, íróknak is egy open mic keretében.
Az open mic-ra az f21.szerkesztoseg@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni a felolvasni kívánt szöveg beküldésével (július 02-ig), amely elbírálásra kerül.
Minden alkalomra a szövegek hosszúságától függően maximum 2 open mic helyet tudunk biztosítani.
Jegyek: 1500 Ft,
English