2024. április 20., szombat

ALTERZENEI EST

2022. december 2., péntek - 19:00, Mersz Klub, Budapest VIII., Csobánc u. 10.

ALTERZENEI EST

ABSTRACT HOUSEHOLD WARFARE

Az Abstract Household Warfare két termékeny zajművész együttműködése. Az asztal egyik oldalán a zajvédő Rovar17 és a másikon a rákoshegyi ritmikus remete Xpldnglke. A duó által teremtett hangképek valahol a katatonikus fantomzajok és lüktető ritmusok közötti vékony jégen csúszkálnak. Nem más ez, mint egy véget nem érő küzdelem, örök harc a keverő irányítása felett a lobotómia utáni első reggelen.
https://m.soundcloud.com/abstracthouseholdwarfare
Pongrácz Kálmán, aka Rovar 17 régi barátunk (a szinte reménytelen) avantgárd művészetben. Már 2004. április 7-én ott volt a Merz Klub ZAJ ÉS CSENDPARTY című, nevezetes zzzenei fesztiválon. Zeneszerző, „zajzenész”, a nyóckeri Lahmacun Rádió (Gólya) szerkesztő műsorvezetője. Ímhol egy kis friss műsora a Mersz Klubról:
https://lahmacun.hu/shows/havizaj
Ne számítsatok semmi jóra. Ne számítsatok semmi rosszra. Az a legjobb, ha nem számítottok SEMMIRE se, hehe. Mint ahogyan boldogult Bada Dada mondotta volt, a nyolcvanas évek közepén, Noviszádon, doktor Máriás Bécivel alapított, első bandájuk zenéjéről: „Teszta di Sekszpír vasz tú hendsz. Bát, ví hev sziksz hendsz.”
English