2017. október 20., péntek
P. Horváth Tamás

P. Horváth Tamás

1967

P. Horváth Tamás a pécsi irodalmi és művészeti szcéna régi szereplője. Dolgozott a Jelenkor folyóiratnál, szerkesztette a Szép Literatúrai Ajándék című kitűnő irodalmi lapot, és a kilencvenes évek második felében a sellyei irodalmi táborok egyik főszervezője volt. Később a Dante Café tulajdonosaként hosszú időn át számos irodalmi és művészeti programot segített tető alá hozni – bízvást kijelenthető, hogy az ő tevékenysége nagy mértékben rányomta a bélyegét a város elmúlt két évtizedének az irodalmi életére. Mindezek mellett ebben az esztendőben látott napvilágot első, nagy figyelmet kiváltó regénye, a Tündérváros. (Keresztesi József)

P. Horváth sokat tett az irodalomért már kocsmáros korában is, nemcsak azzal, hogy számos írónak, költőnek, irodalmárnak teremtett Pécsett törzshelyet a Dantéban, de rengeteg felolvasást, irodalmi rendezvényt, könyvbemutatót is rendezett. Idén megjelent Tündérváros című történelmi regényével ő is belépett a literatúrai céh tagjai közé, bebizonyította, hogy írónak éppen olyan kiváló, mint vendéglátósnak. A Zsolnay Miklós titkos életéről szóló könyvben a régi, eltűnt (vagyis csak nyomokban létező) Pécs elevenedik meg meglehetős prózai hitellel és pompás stílusban. (Cserna-Szabó András)


English

Hírek

15 éves a Litera

A Litera irodalmi portál 15. születésnapi rendezvénye 2017. október 20-án, pénteken 20 órakor a Tesla Klubban, amelyen sor kerül az idei Litera-díj és további díjak átadására is.