2024. április 29., hétfő

Villa Sarkia (Finnország)

Kiíró: Nuoren Voiman Litto
Beküldési határidő: 2023. november 30., csütörtök - 23:59

A finnországi Villa Sarkia alkotóház pályázatot ír ki elsősorban 1984-ben vagy azután született íróknak, műfordítóknak. 1-2 hónapos alkotói lehetőséget kínálnak. A pályázóktól munkatervet várnak, melynek alapján választanak a jelentkezők közül.

A pályázható időszakok: 2024. február 1. -  június 28., illetve augusztus 1. - december 31.

A Villa Sarkia Kaarlo Sarkia költőről kapta nevét. A huszadik század elején épült. Három különálló szoba, konyha, könyvtár, étkező, nappali, szauna, fürdőszoba áll a lakók rendelkezésére. Az épületet természetes kert veszi körül.

A Villa Sarkia címe: Myllymäentie 1, 19700 Sysmä, Finnország. A legközelebbi buszmegálló körülbelül fél kilométerre van, a helyi élelmiszerbolt és a könyvtár pedig gyalogosan is elérhető. A Sysmä-be közlekedő autóbuszjáratokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a Matkahuolto weboldalra.

Kiválasztott írók a Villa Sarkiában, ahol ágyneműt, törölközőket és takarítási szolgáltatást biztosítanak számukra, térítésmentesen lakhatnak. Ott tartózkodásuk alatt, alkotó munkájuk mellett, közösségi szolgálatban vesznek részt – előadást tarthatnak, workshopot vezethetnek, iskolát látogathatnak.  Az alkotói időszak lejártával rövid beszámolót készítenek, mely felhasználható a Villa Sarkia kommunikációjában

A 2024-es évre vonatkozó jelentkezési határidő: 2023. november 30., 23.59 óra. A jelentkezéshez ki kell tölteni a jelentkezési lapot, amelyet itt  található. A pályázathoz csatolandók az alábbi mellékletek (pdf formátumban)

- munkaterv

- szövegminta finn vagy angol nyelven

- ÖNÉLETRAJZ

- esetleges ajánlások

A jelentkezési lap kitöltése: fél óra. Javasoljuk, hogy a pályázat kitöltése előtt ismerkedjen meg a szükséges részletekkel, és készítse el a mellékleteket. A pályázat a jelentkezési határidőn belül módosítható vagy kiegészíthető.

A kiválasztott pályázókat 2023. december 13-ig értesítjük. További információ a rezidenciáról Saara Tamminen ügyvezető igazgatóhelyettestől: villasarkia@nvl.fi.

A Villa Sarkiáról https://villasarkia.wordpress.com/.

English