2018. szeptember 22., szombat

Sárkányok márpedig vannak!

Kiíró: Petőfi Irodalmi Múzeum
Beküldési határidő: 2016. augusztus 31., szerda - 00:00

Meseíró- és illusztrátor pályázatot hirdet a Petőfi Irodalmi Múzeum a  Sárkányok mindig lesznek…időszaki kiállításához kapcsolódóan.

 

A sárkányok olyanok, mint a csokoládé, mindegy, hogy kerekded, avagy szögletes, hogy édeskés, netán keserű, hogy vékonyka vagy kimondottan testes mindenképpen – ha nem is feltétlenül szeretnivaló – de legalábbis érdekes és csábító. Sárkányok léteznek, akkor és addig ameddig az emberek mesélnek róluk, történeteinkben laknak, riogatnak, védelmeznek, barátkoznak. A sárkányok talán legkiismerhetetlenebb, teremtményeink: ha minden mese róluk szólna, talán az is kevés lenne.
Te is kitaláltál már kedvedre való sárkányt? Megtapasztaltad már, hogy ha mesélsz vagy olvasol, más világokba is bepillanthatsz? Szeretnél életre kelteni egy szelíd vagy nagyon is harcos kedvű bestiát? Szívesen megmutatnád saját sárkányos történetedet a nagyvilágnak (de legalábbis Magyarország sárkány-rajongóinak)?
Akkor jelentkezz, a Petőfi Irodalmi Múzeum Sárkányok márpedig vannak! című pályázatára, és írj ötletes, hosszú, kacskaringós, rövid, rettentő vagy nevettető mesét, egyetlen kikötést támasztunk: a sárkányt ki ne felejtsd!
A Pályázatban három különböző korcsoportot indítunk:
I. 6-10 éves korig
II. 10-14 éves korig
III. 14-18 éves korig
Egy pályázó egy pályaművel vehet részt.
A pályázat menete:
I. forduló – Meseíró pályázat
Küldd el nekünk történetedet 2016. augusztus 31-ig, a korosztályod megjelölésével, a muzeumped@pim.hu címre, elektronikus formátumban. A tárgy megjelölésben, kérjük tüntessétek fel a „Sárkányok márpedig vannak” címet, és csatoljátok a pályázati adatlapot.
2016. szeptember 9-én, a Petőfi Irodalmi Múzeumban kihirdetjük – és természetesen izgalmas nyereményekkel jutalmazzuk – mindhárom korcsoport első három helyezettjét.
II. forduló – Illusztrátor pályázat
2016. szeptember 12-én újabb pályázatot hirdetünk, ezúttal ihletett illusztrátorokat keresünk majd az általunk legjobbnak ítélt történetekhez.
A második forduló győzteseit 2016. október 31-ig kiválasztjuk és jutalmazzuk.
III. Összeredmény hirdetés – és ünnepélyes díjkiosztás
2016. november 26-án ünnepség keretében átnyújtjuk az I. helyezett ajándékcsomagját. A meglepetés könyvről sem feledkezünk meg, ezért erre az alkalomra a meseíró pályázat résztvevőit is szeretettel várjuk!
 
A pályázatra beérkező munkákból folyamatosan megosztunk majd részleteket honlapunkon és facebook oldalunkon.
Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.
Jelentkezési lapot, kérjük töltsd ki, majd küldd el a muzeumped@pim.hu címre.

Letölthető jelentkezési lap a PIM honlapján

English

Hírek

BALASSI MŰFORDÍTÓI NAGYDÍJ

Ünnepélyes díjátadó 2018. szeptember 27-én csütörtökön, 17 órakor